Logan Couture.
Foto: Bildbyrån
NHL

Logan Couture kan tvingas sluta: "Ingenting är garanterat"

ANNONS

Logan Couture har bara kunnat spela sex matcher den här säsongen. Nu missar han resten av säsongen – och hoppas kunna spela igen nästa säsong.
– Ingenting är garanterat, säger han till The Mercury News.

En jobbig ljumskskada har begränsat San Joses lagkapten Logan Couture till endast sex matcher den här säsongen. 34-åringen gjorde sin efterlängtade comeback i januari efter att ha missat hela säsongen fram tills dess, men har inte kunnat göra någon fler match sedan bortamatchen mot Anaheim i början av februari.

Nu står det klart att Couture kommer att missa den resterande delen av säsongen till följd av skadan – som kan hindra honom från att återvända till isen, om det vill sig illa.

– Jag hoppas kunna spela (nästa säsong). Ingenting är garanterat. Den här skadan har jag dragits med under en lång tid redan. Jag kommer att försöka vara redo (för spel nästa säsong). Jag menar, jag kan inte tänka mig ett liv utan hockey. Vi får se, säger Couture till The Mercury News.

Logan Couture har tre år kvar på kontraktet

Couture har tre år kvar på sitt kontrakt med San Jose som betalar honom 20 miljoner dollar under de sista tre säsongerna och medan Sharks skeppat bort flera av sina stjärnor de senaste säsongerna, så sent som i går trejdade man bort Tomas Hertl till Vegas, så tror 34-åringen att han inte kommer att byta klubb.

– Jag är realistisk. Jag är inte säker på att någon vill trejda för en spelare som fyller 35, har en lönetaksträff på åtta miljoner dollar och spelar sex matcher per säsong. Jag försöker bara att bli frisk och leva ett normalt liv utanför hockeyn. När det börjar kännas bättre och jag kan spela igen så får vi ta saker och ting därifrån, säger Couture.

Lagkaptenen har spenderat hela sin NHL-karriär i San Jose Sharks, där han debuterade under säsongen 2009/10. Totalt har han samlat på sig 701 poäng på 933 matcher med Sharks, vilket gör honom till klubbens fjärde poänbäste spelare genom alla tider.


TV: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM