Foto: Bildbyrån
Nyhet

Avslöjar: Eric Nilson lämnar Örebro – klar för Djurgården

ANNONS

Eric Nilson har tagit stora kliv under säsongen och blivit en juniorlandslagsspelare. Nu lämnar 16-åringen Örebro för spel i Djurgården, enligt uppgifter till Hockeysverige.se.

Sedan tidigare har Hockeysverige.se kunnat berätta att Alexander Zetterberg lämnar Örebro för spel i NCAA och Boston University. Nu lämnar ännu en talang Närke, enligt våra uppgifter.

Det handlar om Eric Nilson, som den här säsongen har slagit sig in i U17-landslaget och nu är en av stöttespelarna i laget. Talangen har den här säsongen spelat halva säsongen i J18 och halva i J20. 

I J18 har det blivit 47 poäng på 25 matcher samtidigt som det i J20 blivit 15 poäng på 27 matcher.

Pappa Marcus Nilson en gammal storspelare

Nästa säsong blir det spel i Djurgården för 16-åringen. Djurgården har redan ett gäng starka 07:or med inte minst Anton Frondell, som hålls som en av de främsta i världen i sin årskull. Samtidigt har man Arvid Drott och Theo Stockselius som gått starkt i J18-laget. Dessutom kommer man nästa säsong få in bland annat Viggo Björck och Marcus Nordmark från 08-kullen.

Nu får de alltså sällskap av ännu en stortalang.

Pappa Marcus NIlson var även han en framgångsrik spelare i Djurgården och har tio säsonger i Elitserien bakom sig, varav sju av dem var i Stockholm. Han var också kapten för Djurgården säsongen 11/12. Dessutom spelade han över 500 matcher i NHL under sin karriär för Florida Panthers och Calgary Flames.  


TV: Gustav Forslings snyggaste mål 2023/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL