Bildbyrån
NHL Trade Deadline

Måns Karlsson: Trade Deadline-klassikerna vi minns

Imorgon är det dags för en av årets stora NHL-dagar. På kvällen "stänger slussarna" och inga fler trejder får göras i NHL, den här säsongen. Idag tittar vi tillbaka på några av de mest klassiska bytesaffärerna som gjorts i samband med deadline.

Läs mer: Här hittar du allt inför NHL:s Trade Deadline.

Imorgon kväll är det bytesstopp i NHL. Eller ja, det där är en sanning med en viss modifikation. Klubbarna får trejda bäst de vill, men spelarna får inte delta i slutspelet om de trejdas efter fredag kl 21:00, svensk tid. Det finns alltså ingen poäng att genomföra något spelarbyte efter dagen som i folkmun kallas "deadline day".

De senare åren har vi sett en tydlig trend: de största namnen på marknaden trejdas allt som oftast innan den sista dagen. I år var Elias Lindholm länge det största namnet - men han flyttade ju på sig redan en dryg månad innan deadline. Nu ryktas det ju dock om att han kan komma att trejdas igen. Även det andra stora centernamnet på marknaden, Sean Monahan, trejdades i samma krokar. Så sent som i går natt bytte mästarna Vegas dessutom till sig Anthony Mantha - och i natt värvade de backstjärnan Noah Hanifin.

I år är det ett litet mellanår på trejdmarknaden. Förra året var det många fler stora namn som satt med utgående kontrakt än i år, och stora stjärnor som Elias Pettersson, William Nylander och Rasmus Dahlin har nyligen skrivit på långa kontrakt. Nu tycks i stället Jake Guentzel och kanske, kanske Jacob Markström bli de största namnen som flyttar på sig under transferfönstrets sista dygn.

Men inte sällan får faktiskt dessa sena, och ibland ganska “små”, trejder en betydelse under ett slutspel - eller rent av på lång sikt. Här går jag igenom tio av de mer häpnadsväckande trejderna som genomförts det sista dygnet innan deadline, genom åren.

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL