Joakim Fagervall.
Bildbyrån
HockeyEttan

Boden vill behålla Joakim Fagervall - erbjudit honom två olika roller

ANNONS

Joakim Fagervall klev in i tränarjobbet i Boden Hockey i somras. Nu jobbar klubben hårt för att behålla honom, och har erbjudit Fagervall olika roller – både som tränare och klubbchef.

Boden lyckades med en anmärkningsvärd värvning när de plockade in Joakim Fagervall inför säsongen. Han ska ha tackat nej till erbjudanden från klubbar högre upp i seriesystemet, för att ta jobbet i Boden.

Nu sitter han på utgående kontrakt och klubben arbetar aktivt för att behålla honom.

– Vi ligger i förhandlingar. Sedan är det så att han har jättemycket erbjudanden och vi kommer kanske inte att kunna konkurrera i alla delar. Vi har gett honom ett bud och han har tid att fundera. Vi får se vad han väljer för väg, säger Bodens ordförande Markus Sammeli till Norrländska Socialdemokraten

Sammeli berättar också att de är väldigt nöjda med arbetet som Fagervall gjort i klubben.

– Vi gillar "Jockes" filosofi på det mesta och hur han hanterar allt från laget, media till det ansvar han vill ta i föreningen. Det är en sådan gestalt vi vill ha i föreningen helt enkelt, säger han till NSD.

"Har alla förslag på sitt bord"

Fagervall har fått erbjudande om att fortsätta som tränare, eller ta rollen som klubbchef i Boden.

– Bollen ligger hos "Jocke" och vad han vill i sin i karriär nu, om han vill vara kvar som tränare eller kanske klubbchef. Han har alla förslag på sitt bord, men vi vet att vi inte kommer att kunna konkurrera lönemässigt med högre ligor, säger Sammeli till NSD.

Samtidigt berättar Sammeli att klubben även kollar på andra alternativ om Fagervall skulle tacka nej. Alternativen skiljer sig också åt, beroende på om det blir spel i HockeyAllsvenskan eller division 1 för laget. 

Under Joakim Fagervalls ledning slutade Boden på en andraplats i grundserien. Just nu är laget inne i slutspelet i Hockeyettan, där de möter Kalix Hockey. 


TV: Hedberg om den tuffa tiden i Örebro

Den här artikeln handlar om: