Järna SK vann mot Kallhälls IF

Järna vinnare mot Kallhäll i NDHL damettan kvalserie östra

Järna vann hemma mot Kallhäll i första matchen i NDHL damettan kvalserie östra, med 3-2 (2-0, 1-1, 0-1).

– Vi gör två riktigt bra perioder där vi inte bjuder på speciellt mycket, sen i sista perioden blir det inte mycket spel då det blir väldigt mycket utvisningar, kommenterade Järnas tränare Stefan Lord.

Järna spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Evelina Andersson, Agnes Alkestig och Maya Åhrlin Wennström. Efter 18.40 i andra perioden nätade Lisa Engberg Wadman, och reducerade åt Kallhäll. Efter 19.54 i tredje perioden reducerade Kallhäll på nytt genom Marlene Henningsson framspelad av Jannice Sanrell och Sofie Björk. Det fastställde slutresultatet till 3-2.

Kallhäll vann senast lagen möttes med 3-1 i Kallhälls Ishall.

I nästa match, söndag 10 mars, har Järna SDE borta i Stockhagens Ishall 17.30, medan Kallhäll spelar hemma mot Hammarby 13.30.