Luleå HF vann mot Skellefteå AIK J20
Montage
J20 Nationell

Straffar avgjorde för Luleå i hemmasegern mot Skellefteå AIK J20

ANNONS

Luleå mötte Skellefteå AIK J20 hemma i en match i J20 Nationell Top 10 herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Luleå vinna med 7-6 (1-2, 2-3, 3-1, 0-0, 1-0). Filip Holst-Persson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Skellefteå AIK J20 startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Valter Lindberg och Viggo Nordlund innan Luleå svarade och gjorde 2-1 genom Casper Juustovaara Karlsson. Även i andra perioden var det Skellefteå AIK J20 som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Luleå hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

Fjärde perioden blev mållös.

Oskar Vuollet gjorde tre mål för Skellefteå AIK J20 och ett assist och Valter Lindberg stod för fyra poäng, varav ett mål. Filip Holst-Persson gjorde fyra mål för Luleå.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Luleå med 21–19 och Skellefteå AIK J20 med 24–25 i målskillnad. Det här var Luleås åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Skellefteå AIK J20:s fjärde uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Luleå på tredje plats i tabellen, medan Skellefteå AIK J20 fortfarande leder serien, ett poäng före Leksand.

Nästa motstånd för Luleå är Färjestad. Lagen möts lördag 16 mars 16.00 i Löfbergs Arena. Skellefteå AIK J20 tar sig an Färjestad borta fredag 15 mars 18.00.


Den här artikeln handlar om: