Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

KLART: De fem gör upp om Guldgallret

ANNONS

Det är nu bara fem kandidater kvar av Guldgallret. Det handlar om Michael Brandsegg-Nygård, Damian Clara, Theo Lindstein, Hannes Hellberg och Filip Eriksson.

Guldgallret är ett av de finaste priserna man kan vinna som junior i svensk hockey. Den här säsongen har det på sedvanligt manér varit ett antal juniorer som har stuckit ut.

Nu har man bantat antalet kandidater till fem:

Michael Brandsegg-Nygård, Mora

Damian Clara, Brynäs

Theo Lindstein, Brynäs

Hannes Hellberg, Västerås

Filip Eriksson, Nybro.

Filip Erikssons succévår

Alla fem har varit omtalade under säsongen där Michael Brandsegg-Nygård exempelvis spås kunna gå så högt som topp tio i draften i sommar. Samtidigt har Damian Clara vuxit ut till en förstemålvakt för Brynäs och Theo Lindstein har även han tagit en stor roll.

Hannes Hellberg, som är utlånad från Leksand, är ligans poängbästa junior med 24 poäng på 47 matcher. Där han framför allt hade en väldigt stark säsongsinledning.

De senaste veckorna är det dock Filip Eriksson som har varit hetast. Centern blev utlånad från Växjö efter årsskiftet och har dominerat sen dess. Totalt har det blivit 22 poäng på 19 matcher, och det räcker också för att bli nominerad till Guldgallret.

Vinnaren kommer att presenteras under slutspelet.


TV: Hedberg om den tuffa tiden i Örebro

Den här artikeln handlar om: