Hanna Olsson.
Bildbyrån
SDHL

Hanna Olssons säsong sades vara över – ikväll är hon tillbaka för Frölunda

ANNONS

När Frölundas lagkapten Hanna Olsson skadade sig i mitten av oktober, sades det att hon skulle missa resten av säsongen. Men när laget inleder semifinalserien i SDHL ikväll är stjärnan tillbaka i spel, rapporterar Göteborgs-Posten

Det var i en match mot Luleå HF/MSSK i mitten av oktober som Hanna Olsson drabbades av en lårskada. Muskelsenor i låret slets av och hon tvingades till operation, som skulle göra att hon missade resten av säsongen

Men när Frölunda HC går in i sin historiska första semifinalserie i SDHL ikväll, på hemmaplan mot just Luleå, är det med sin lagkapten tillbaka i spel.

– Jäklar vad roligt, jag är otroligt tacksam över att få spela. Det känns helt fantastiskt, jag är otroligt tacksam och glad över att få vara med om det här historiska första slutspelet, säger Olsson till GP

“Såklart jätteviktigt” 

Under slutspelet har lagkaptenen funnits med i båset vid sidan om Frölundas tränare Erika Holst, som ser fram emot att få tillbaka henne på isen.

– Att få tillbaka henne som kapten och ledare i gruppen är enormt viktigt. Den spelaren som Hanna är, det är såklart jätteviktigt för laget att få tillbaka Hanna, säger Holst till GP.

Olsson berättar för GP att inför den avgörande matchen mot Djurgården i kvartsfinalen, visste hon att vid vinst fanns det chans att hon skulle kunna spela igen den här säsongen. 25-åringen är laddad för att få spela slutspelshockey.

– Det är otroligt roligt! Det är därför jag håller på med sporten, jag älskar att spela slutspel och jag gillar när det är matcher som betyder någonting. Såklart har jag inte haft en optimal väg hit och det kommer vara annorlunda, men jag försöker släppa ner axlarna och inte sätta så stor press på mig själv, säger hon till GP.

Hanna Olsson har tidigare vunnit två SM-guld. Fram tills skadan satte stopp, hade hon den här säsongen gjort sju poäng på sex matcher för Frölunda.


TV: Det bästa från Lucas Raymonds säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL