NHL

TV: William Nylanders poängsvit förlängs

ANNONS

Mika Zibanejad och William Nylander möttes i natt. Då drog Toronto det längsta strået och vann med 4-3 efter straffar – samtidigt som Nylander förlängde sin poängsvit till tio matcher. Dessutom passerade han pappa Michael i antalet gjorda mål i NHL.

William Nylander började säsongen med en galen poängsvit på 17 matcher. Nu är den svenska stjärnan på väg mot att bygga ännu en imponerande svit.

Mot Rangers kom det ett nytt mål, och han har nu gjort poäng i tio raka matcher. Det är faktiskt första gången i Torontos historia som en spelare har tre eller fler poängsviter på tio matcher eller fler under en och samma säsong.

Det var i den andra perioden som svensken hittade rätt. Först kvitterade Mitchell Marner till 1-1 för Toronto. Och när Rangers tog ledningen igen med 2-1 efter ett mål av Vincent Trocheck klev William Nylander fram och kvitterade ånyo.

Det var hans 210:e mål i NHL-karriären - och med det passerade han pappa Michael Nylander som stannade på 209 mål under sin karriär.

Straffmål av Mika Zibanejad

Rangers hamnade sedan även i ett 3-2-underläge i den tredje perioden men lyckades studsa tillbaka och kvittera med dryga minuten kvar, återigen efter ett mål av Trocheck. 

I straffläggningen gjorde sedan Mika Zibanejad mål för Rangers, men det hjälte föga eftersom både Mitchell Marner och Max Domi nätade för Toronto. 

Noterbart är också att Alexis Lafrenière, som gjorde New Yorks första mål i matchen hade tre poäng totalt.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL