Foto: Svenskhockeytv
SDHL

Södertälje klara för kval till SDHL – efter nya rysaren

ANNONS

Södertälje och Färjestad har varit en minst sagt svettig matchserie. Förra matchen krävdes det 107 minuters spel för ett avgörande – och den här gången avgjorde SSK med sju minuter kvar och vann med 3-1. Nu väntar spel mot HV71 om en plats i SDHL.

Det har varit en dramatisk matchserie mellan Södertälje och Färjestad. I den första matchen avgjorde FBK med 16 sekunder kvar och vann med 3-2. Under lördagen var man ytterst nära att ta sig vidare när man i långa stunder dominerade.

Matchen slutade dock 3-2 till SSK efter att målvakten Lovisa Berndtsson stått på huvudet och räddat 80 skott. Avgörandet kom också först i den tredje övertidsperioden.

Sent avgörande igen

Under söndagen spelades då den tredje och avgörande matchen. Och föga förvånande blev det återigen dramatiskt.

Det stod länge 1-1 och matchen såg ut att gå mot ännu en förlängning. Men med sju minuter kvar hittade Södertälje segermålet när Emily Curlett fick in pucken i mål. Med bara sekunder kvar kom också 3-1 i tom kasse av Mary McDonald.

Södertälje går därmed vidare och kommer nu att ställas mot HV71 i en matchserie som även den spelas i bäst av tre. Den börjar nästa vecka. Skellefteå möter AIK i en matchserie i kampen om den andra SDHL-platsen.


TV: Insidern om Elias Petterssons nya kontrakt

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games