Skellefteå AIK vann mot Mora IK
J18 Nationell

Skellefteå vann med 5-4 hemma mot Mora

Det blev dramatiskt när Skellefteå vann mot Mora i J18 Nationell norra herr på söndagen. Laget vann med 5-4 (0-1, 1-2, 4-1) hemma i Skellefteå Kraft Arena. Josef Nyström blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 17.25 in i tredje perioden.

– Bra 3:e period, vi vinner skotten med 11-5. Hämtar upp 1-3-underläge i sista. Sant gör 4-3, onödigt 4-4 mål, bra prestation av Josef Nyström som gör 5-4. Kedjan med Elliot Ölund, Leo Tjällden och Isak Bjuhr drev laget. Skön seger, kommenterade Skellefteås tränare Johan Karlsson efter matchen.

Mora tog ledningen efter 18.55, genom Simon Schmid. Mora gjorde 0-2 genom Wille Schedvin efter 1.03 i andra perioden.

Tidigt i perioden av perioden kunde Vincent Wedin göra 1-2 för Skellefteå.

Mora utökade ledningen igen genom Noah Svensson efter 13.25. Skellefteå förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-1 och matchen med 5-4.

Moras Noah Svensson stod för tre poäng, varav två mål.

Skellefteå har tre segrar och två förluster och 19–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mora har fem förluster och 14–27 i målskillnad. Det här var Skellefteås sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Moras tredje uddamålsförlust.

Skellefteå stannar därmed på femte plats, och Mora på åttonde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Skellefteå är Modo Hockey J18. Lagen möts lördag 16 mars 16.00 i Hägglunds Arena. Mora tar sig an Modo Hockey J18 hemma lördag 9 mars 16.00.