Två mål för Malte Strömwall när Frölunda besegrade Modo Hockey

Frölunda vann mötet med Modo Hockey hemma med 4-1 (1-0, 2-0, 1-1) på lördagen i SHL.

Frölunda startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 48 sekunder slog Tom Nilsson till assisterad av Malte Strömwall och Max Friberg. I andra perioden var Frölunda starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom två mål av Malte Strömwall i slutet av perioden. Frölunda ökade ledningen till 4-0 genom Max Friberg efter 5.03 i tredje perioden.

Sam Vigneault reducerade förvisso, men närmare än 4-1 kom inte Modo Hockey. Frölunda tog därmed en stabil seger.

Max Friberg gjorde ett mål för Frölunda och spelade dessutom fram till två mål och Malte Strömwall stod för två mål och ett assist.

Med fyra omgångar kvar är Frölunda på fjärde plats i tabellen, medan Modo Hockey är på elfte plats.

I nästa match möter Frölunda Linköping hemma och Modo Hockey möter Luleå hemma. Båda matcherna spelas tisdag 5 mars 19.00.