Karlskrona HK förlorade mot Borås HC
J20 Region

Borås vann och avgjorde matchserien

Borås har säkrat segern i matchserien mot Karlskrona i playoff till J20 kval Nationell södra herr, totalt med 2-0 i matcher. Det efter seger på bortaplan med 4-3 (1-1, 1-0, 2-2).

Borås tränare Karl Wengdahl tyckte så här om matchen:

– Lite bättre prestation idag, men starkt att igen hitta ett sätt att vinna. Hela laget drog åt samma håll.

Första perioden var jämn. Borås inledde bäst och tog ledningen genom Alex Bryngelsson efter 11.32, men Karlskrona kvitterade genom Malte Von Dahn efter 16.59. Efter 19.07 i andra perioden slog Lukas Kalny till, på pass av William Standar och Holger Härensten och gav Borås ledningen. Borås gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 1-2 till 1-4, målen av Lukas Kalny och Holger Härensten, vilket avgjorde matchen.

William Brander och Malte Von Dahn reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 3-4 kom inte Karlskrona.

Holger Härensten gjorde ett mål för Borås och spelade fram till två mål och Lukas Kalny stod för tre poäng, varav två mål.