TV: Leo Carlsson bröt långa måltorkan – första målet på 23 matcher

Vi får backa tillbaka till den 6 december för att hitta senaste matchen Leo Carlsson gjorde mål i NHL. Men nu har superrookien slagit till igen. I nattens 6-4-seger mot Anaheim hittade 19-åringen rätt igen.

Leo Carlsson har inte haft något annat än en framgångssaga i NHL under sitt rookieår. Efter en hysterisk start på säsongen har det dock avtagit lite, där framför allt målskyttet har gått i stå.

Vi får backa tillbaka till back to back-mötet med Colorado den tredje respektive sjätte december för att hitta senast det blev mål i NHL. Då slog vår svenska superrookie till i båda matcherna mot topplaget.

Sedan dess har det däremot gått betydligt tyngre med målskyttet och spolar vi fram 22 matcher står han fortfarande kvar på åtta gjorda mål. Men det var fram tills i natt.

För mot San José Sharks bröts den långa måltorkan redan efter tre minuter. Leo Carlsson fick läget och kvitterade matchen till 1-1 och bröt därmed alltså en nästan tre månader lång torka.

Tre assist av Zetterlund

Efter målet klev Anaheim upp i en 3-1-ledning. Sharks kom dock tillbaka och med fyra minuter kvar av den andra perioden kvitterade William Eklund i powerplay. Men Ducks drog ifrån igen och satte två snabba innan den andra perioden var över.

Väl där reducerade San José en gång innan Isac Lundeström satte spiken i kistan med ett 6-4-mål.

Noterbart från matchen är också att Fabian Zetterlund hade tre assist.