Foto: Bildbyrån (Montage)
SDHL

Frölunda starkare i avgörandet mot Djurgården - vidare till semifinal

ANNONS

Djurgården tvingade fram ett femte avgörande möte efter förlängning, men väl där föll man. Nykomlingen, Frölunda fortsätter därmed rusa vidare till semifinal i SDHL:s slutspel. 
– Jag är jättelycklig, säger Michelle Karvinen till SVT efter 2–1-segern.

Efter två segrar var väntade ett avgörande möte mellan Frölunda och Djurgården under fredagen. Segraren skulle ta hem kvarten och ta sig vidare till en semifinal. Då var det göteborgarna som drog det längsta strået. Efter ett sent drama med dubbla utvisningar kunde Frölunda hålla tätt och säkra 2–1-segern. 

– Det kändes bra att få komma hem här. Alla var väldigt taggade på att göra klart allt idag. Såklart otroligt lättad, vilken jäkla fajt det har varit för hela laget. Jag är jättelycklig. Slutspel är det roligaste som finns. Idag var det kanske inte det snyggaste, vi var nere och blockade skott och gjorde massor för varandra. Det känns extra kul när alla ger allt de har för att vinna, säger Michelle Karvinen till SVT efter slutsignalen.

Felizia Wikner-Zienkiewicz hade hittat 1–0 redan efter knappa sju minuter av den första perioden, men i den andra fick stockholmarna en väg in i matchen. Tereza Plosova hittade då 1–1 och fick upp hoppet. cirka elva minuter senare kom istället 2–1 för Frölunda. Ett övertag som även höll sig långt in i den sista och helt avgörande perioden. 

Med dryga fem minuter kvar kom sedan gyllene lägen för Djurgården. Domaren höjde sin arm två gånger om på kort tid och powerplay väntade. Det var snubblande nära 2–2 efter det första och i det andra tog man även ut målvakten för att spela sex mot fyra. Det gick inte vägen. Istället är säsongen nu över för Djurgården.

Nykomlingarna mot mästarna

Denna kvartsfinal var den enda som gick till fem möten. På annat håll slog Luleå ut Leksand, medan MoDo och Brynäs gick vidare mot SDE respektive Linköping. 

I semifinalerna mötet det högst rankade laget det lägst rankade. Det innebär att vinnaren av detta möte, Frölunda ställs mot de regerande mästarna, Luleå. MoDo och Brynäs ställs därmed mot varandra i det andra mötet. Semifinalerna spelas i bäst av fem matcher.


TV: Det bästa från Erik Karlssons säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL