Borås HC vann mot Karlskrona HK
Montage
Matchrapport

Stark vändning till seger för Borås mot Karlskrona

ANNONS

Publiken fick se en tredje period där matchen vände i PO till J20 kval Nationell södra herr mellan Borås och Karlskrona i Borås Ishall. Bortalaget Karlskrona hade ledningen i början av tredje perioden, med 2-1, men Borås vände matchen och vann till slut med 3-2, genom mål av Holger Härensten och Victor Schmidt Nielsen.

– Vi når inte riktigt vår topprestation idag. Men vi går ändå vinnande efter hårt slit av hela laget. Bara att ladda om nu, kommenterade Borås tränare Karl Wengdahl.

Första perioden var jämn. Karlskrona inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Carl Olsson efter 1.13, men Borås kvitterade genom Lukas Kalny efter 16.10. Efter 19.45 i andra perioden nätade Carl Olsson ännu en gång, framspelad av Oliver Erlandsson och Isac Jonasson och gav Karlskrona ledningen. 9.41 in i tredje perioden slog Holger Härensten till och kvitterade för Borås.

Efter 15.37 nätade Victor Schmidt Nielsen framspelad av Didrik Karlsson och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Borås vann senast lagen möttes med 4-1 i NKT Arena.

Lördag 2 mars 13.00 möts lagen igen, med Karlskrona som hemmalag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL