SHL

Roger Rönnberg rasar efter Malte Strömwalls matchstraff: "En svart dag"

ANNONS

Frölunda föll mot Leksand med 0–3, men efter matchen handlade snacket om ett sent matchstraff. Ett straff som tränaren Roger Rönnberg riktar kritik mot. 
– Jag vill inte ha det, spelarna vill inte ha det, säger han till TV4.

Senast var det Mantas Armalis som delade ut ett plötsligt slag. Nu (torsdag) blev det ett nytt matchstraff i en Leksands-match. Denna gången var det dock motståndet, Frölunda, som åkte på vad som enligt tränaren Roger Rönnberg var ett alldeles för hårt straff. 

– Nummer ett så vill jag inte singla ut domarna, utan de går på de direktiv som de får av sina chefer. Jag tycker det är en svart dag för ishockeyn att vi överhuvudtaget tittar på den här situationen, säger han till TV4 efter sitt lags 0–3-förlust. 

Med bara några få minuter kvar av mötet hade Malte Strömwall gjort ett försök att skydda pucken på Peter Forsberg-vis, men träffade huvudet på Leksands-spelaren. 

– Jag tror ingen som håller på med ishockey, egentligen inte domarna heller, vill döma utvisning för det här, att man täcker pucken och delar ut en offensiv tackling, sade Roger Rönnberg som även får medhåll från Johan Tornberg i studion innan han fortsatte: 
– Så spelade du aldrig ishockey Johan, att gå in i en närkamp med huvudet först. Hade det varit på Peter Forsbergs tid hade han varit avstängd. Det är tråkigt. En svart dag. Jag vill inte ha det, spelarna vill inte ha det. Tråkigt för ishockeyn utan att jag kritiserar domarna.

Domarens svar: “Ska döma en utvisning” 

Efter matchen kom sedan även en förklaring till det hela från domaren Marcus Linde. 

– Hade han tacklat rakt bakåt och träffat huvudet ändå hade han ändå kunnat bli friad. Han spjärnar mot och då går kraften. Men med direktiven vi har ska vi döma en utvisning för det här, säger han till TV4.

I och med segern kliver Leksand upp på en sjätteplats i tabellen. Frölunda har greppet om fjärdeplatsen med fem omgångar kvar.


TV: Riellys ilska - efter Ottawas avgörande


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games