Oscar Alsenfelt finns med runt Oskarshamn redan nu.
Bildbyrån
SHL

Oscar Alsenfelt smygstartar i sin nya roll med IK Oskarshamn

ANNONS

Det är redan klart att Oscar Alsenfelt kommer att kliva in som ny sportchef i Oskarshamn nästa säsong. Men Barometern rapporterar att han tjuvstartar sin nya roll – redan nu.

Nästa säsong kommer Oscar Alsenfelt ta över som sportchef i IK Oskarshamn. Men han finns med laget redan nu för att tjuvstarta arbetet i sin nya roll.

– Jag kommer att vara runt laget matcherna som är kvar här och jobba lite närmare, försöka tillföra något från min erfarenhet som spelare i sådana här situationer, vara lite behjälplig. Det är första dagen i dag (läs tisdag) som jag kommer vara lite mer närvarande, säger Alsenfelt till Barometern.

“Försöker vara ett bollplank”

36-åringen, som närmast kommer från jobb som sportchef för SDHL, berättar att han har lite saker kvar att slutföra i sitt gamla jobb men att han kommer att finnas tillgänglig för både spelare och tränare i IKO från och med nu. Alsenfelt berättar vidare att han inte beslutat om några ändringar i Oskarshamns spel, utan istället finns med för att ge råd.

– Jag har inte varit med i att ta beslut om det, utan det är gruppen och tränarna. Sedan försöker jag vara ett bollplank, säger han till Barometern OT.

Kval väntar

För Oskarshamn väntar ett kval för att hålla sig kvar i SHL, där det är möjligt att man skulle kunna ställas mot IF Malmö Redhawks. En klubb som Alsenfelt har starka kopplingar till. Han har stått sju säsonger för laget i SHL och bor i närheten av staden.

Dessutom möts lagen ikväll.

– Det blir speciellt på så sätt att man känner sig hemma i lokalerna, men runt matchen och motståndet är det som som vem som helst, säger Alsenfelt till Barometern OT.


TV: SVEP: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL