TV: Gustav Nyquist med tre poäng i Nashvilles seger

Gustav Nyquist är, 34 år gammal, bara fem poäng ifrån sitt personbästa i NHL. I natt klev veteranen fram med tre nya poäng i Nashvilles 4-1-seger mot Ottawa.

Nashville är med och slåss i bakgrunden om en plats i slutspelet. Det mycket tack vare svenskarna Filip Forsberg och Gustav Nyquist som har parats ihop i förstakedjan.

Där den sistnämnda är på väg mot någonting speciellt.

34 år gammal kommer han av allt att döma göra sin bästa NHL-säsong någonsin. Personbästa just nu är från säsongen 18/19, då det blev 60 poäng för San José och Detroit. Något han nu ser ut att ta sig förbi.

För efter de tre poängen i natt mot Ottawa är svensken nu redan uppe på 49 poäng, en poängtotal som redan nu är den fjärde bästa i karriären.

Släppte inte till ett enda skott på mål i tredje perioden

I matchen mot Ottawa blev Gustav Nyquist också direkt matchavgörande för Predators. Veteranen spelade fram till 2-0 och 3-1, där båda målen gjorde av Roman Josi, innan han själv satte 4-1 på en retur från Filip Forsbergs skott.

Noterbart är också att Nashville inte släppte till ett enda (!) skott på mål i den tredje perioden.

– Det är förmodligen vår bästa tredje period för året. Speciellt eftersom vi hade ledningen med 3-1, höll i pucken och spelade mest i deras zon. Det är hur du vill spela varje gång du har ledningen, säger kaptenen Roman Josi till NHL.com.

Övriga målskyttar i matchen var Michael McCarron och Drake Batherson.