Elias Pettersson.
Foto: Bildbyrån
NHL

Oviss framtid för Elias Pettersson – kan lämna Vancouver Canucks

ANNONS

Inget nytt kontrakt verkar vara aktuell i nuläget. Nu uppges Vancouver överväga sina alternativ när det kommer till Elias Petterssons alternativ.
– Lag hör sig för kring honom eftersom hans framtid är oviss, säger insidern Rick Dhaliwal i “Donnie & Dhali”.

Elias Petterssons avtal med Vancouver Canucks löper ut efter säsongen. NHL-klubben bibehåller rättigheterna till den svenske storstjärnan, som blir en så kallad restricted free agent när avtalet löper ut, men framtiden är ändå oviss för stjärncentern.

Parterna har inte enats kring någon förlängning av kontraktet och enligt insidern Rick Dhaliwal har andra klubbar börjat höra sig för kring Pettersson och hans status.

– Lag hör sig för kring honom eftersom hans framtid är oviss. Canucks får inga indikationer från Pettersson att han vill vara här på lång sikt. Det finns en frustration. Jag har ingen information som gör gällande att han vill lämna och fram till nu har jag varit rätt säker på att han skulle skriva ett nytt kontrakt, men nu är jag inte så säker längre, säger Dhaliwal i “Donnie & Dhali”.

“Vancouver måste göra sin hemläxa”

Att Pettersson kommer att trejdas redan innan trade deadline nästa vecka ser Dhaliwal emellertid som osannolikt.

– Vancouver måste göra sin hemläxa. Jag ser inte en trejd hända inom de kommande veckorna, men löser man inte problemet till sommaren så kan det bli så (att han trejdas). 

25-åringen är inne på sitt sista år av det treårskontrakt han skrev med Vancouver hösten 2021, då parterna enades om ett avtal med en lönetaksträff på 7,35 miljoner dollar vilket gör att Canucks åtminstone måste erbjuda Pettersson ett kvalificerande erbjudande värt 8,8 miljoner dollar i lönetaksträff om de ska behålla hans rättigheter efter att kontraktet löpt ut och om de inte enats om ett nytt avtal innan hans nuvarande avtal löper ut. 

Den här säsongen har Pettersson noterats för 74 poäng (29+45) på 60 matcher. Förra säsongen blev han den första svenske forwarden att noterats för över 100 poäng i NHL sedan Daniel Sedin producerade 104 poäng säsongen 2010/11.


TV: Så nära var Jacob Markström att bli trejdad

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM