HV71 förlorade – samtidigt som Malmö vann.

HV71 illa ute i SHL efter förlusten – Malmö tar stark seger mot Frölunda

Under en period i kvällens matcher var HV71 och Malmö på samma poäng.
Men sedan tappade HV mot Rögle inom loppet av 20 sekunder medan Malmö vände och vann mot Frölunda.
Därmed är HV nu riktigt illa ute då de har sex poäng upp till Malmö på säker mark.

Under tisdagskvällen spelades ett antal viktiga matcher i bottenstriden av SHL där Rögle och HV71 möttes medan Malmö spelade borta mot Frölunda.

HV71 förlorade med 3-1 mot Rögle samtidigt som Malmö lyckades vinna med 2-1 i Göteborg. Det innebär att avståndet mellan lagen nu ökar och läget ser allt jobbigare ut för HV71.

I Ängelholm så stod HV först för en hyfsad första period där de också lyckades ta ledningen efter att Fredrik Forsberg gjort mål i powerplay. Hans första mål för HV sedan tolfte oktober.

HV71 tappade – på 20 sekunder

Till den andra perioden så tog Frölunda också ledningen med 1-0 mot Malmö och under en kort tid så var Malmö och HV71 då uppe på samma poäng. I mittperioden kom dock allting att ändras.

HV71 tappade helt och hållet i den andra perioden då Adam Tambellini kvitterade till 1-1 och bara 20 sekunder senare sköt Lucas Ekeståhl Jonsson 2-1 till Rögle. När Rögle sedan fick spela i powerplay så kunde Linus Sandin göra 3-1.

Malmö vände i Göteborg

Samtidigt stod Malmö för en riktigt stark insats i Scandinavium genom att kvittera till 1-1 genom Carl Persson och i den tredje perioden klev skåningarna fram och även tog ledningen. Först kom 1-2 genom Kim Rosdahl och senare gjorde Mattias Lassen också 1-3.

Rögle gjorde sedan också 4-1 i tredje perioden vilket cementerade HV:s förlust. Samtidigt lyckades Malmö också hålla undan och vinna med 4-1 efter ett mål av Janne Kuokkanen

Resultatet innebär därmed att Malmö gör ett ryck och nu ligger sex poäng före HV71. För HV ser det därmed riktigt mörkt ut då de alltså har sex poäng upp till säker mark med sex omgångar kvar.

Parallellt så fick MoDo också en poäng hemma mot Växjö efter en strafförlust. De ligger då nio poäng före HV71. Örebro vann även efter straffar mot Timrå och ser därmed ut att ha säkrat SHL-kontraktet då de ligger tolv poäng före HV.