Fredrik Olofsson.
Bildbyrån
SHL

Uppgifter: Fredrik Olofsson på Rögles önskelista

ANNONS

Fredrik Olofsson sitter på ett utgående NHL-kontrakt, och har fått se sin speltid minska den senaste tiden. Rögle, redan värvat Olofsson en gång, hoppas på att kunna locka Olofsson till klubben i framtiden. Detta rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Säsongen 2021/22 fick Fredrik Olofsson sitt genombrott med Oskarshamn. Efter det skrev Rögle kontrakt med honom, men den övergången blev inte av eftersom att centern istället fick ett NHL-avtal av Dallas Stars.

Både istid och poängproduktion har den senaste tiden minskat för svensken, och Olofsson sitter på ett utgående NHL-kontrakt. I lördags blev han dessutom uppsatt på waivers av Colorado Avalanche. Rögle har hållit kontakten med Olofsson under hans tid i NHL och klubbens sportchef Hampus Sjöström berättar att de har ett stort intresse för att plocka in centern i framtiden.

– Vi har en dialog med honom, det är absolut en spelare vi gärna ser hos oss när han vill spela i Sverige. Vi har en relation sedan tidigare. Men jag tror inte att det är hans fokus nu, säger Sjöström till Helsingborgs Dagblad.

“Stor chans att jag hamnar där”

Men en övergång till Rögle är troligtvis inte främsta fokuset i nuläget för 27-åringen, berättar Sjöström för HD, som tror att Olofsson kommer försöka få ett nytt kontrakt i NHL. Men att de gärna hade fått in honom i lagbygget i framtiden är Sjöström tydlig med.

– Han står för många av de sakerna vi premierar i vårt sätt att spela: hög energi och en duktig skridskoåkare, säger han till HD

Olofsson själv har tidigare i en intervju berättat för HD att han är öppen för en flytt till Rögle någon gång. Han och hans fru har även tidigare köpt hus i Ängelholm.

– Det känns som en stor chans att jag hamnar där någon gång i framtiden, sa Olofsson då till HD.

Fredrik Olofsson har hittills den här säsongen stått för nio poäng på 55 matcher.


TV: Henrik Lundqvists bästa räddningar i NHL-karriären

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM