Tex Williamsson.
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån & TV4/Skärmdump
HockeyAllsvenskan

Tex Williamssons ilska efter nya straffet: “Det blir parodi över det hela”

ANNONS

Tex Williamsson straffas återigen för att ha burit felaktigt halsskydd. 
Då lessnar Nybromålvakten efter att ha tvingats böta 10 000 kronor. 
– Jag förstår att det är en allvarlig grej men det blir så skevt när de helt plötsligt bara hittar saker, säger Williamsson till SVT Sport

I november straffades Tex Williamsson med 5 000 kronors böter för att ha burit sitt halsskydd på ett felaktigt sätt. Han kallade det då för en “häxjakt”. 

Nu, bara några månader senare, tvingas Williamsson böta igen. Han straffas återigen för att ha burit halsskyddet fel och eftersom det är andra gången han döms för samma sak så stiger bötesbeloppet till 10 000 kronor. 

Williamsson är medveten om att en stor del av hans hals syns på tv-bilderna men menar att flera spelare, och även domare, också borde straffas eftersom han nu har straffats två gånger. 

– Ska de hålla på och göra detta får de göra det ordentligt och gå igenom varenda spelare eller låta domarna göra det på plats i stället för att ta det på några jävla tv-bilder, säger målvakten till SVT Sport.

“Får börja lira med ett halsskydd som inte är godkänt”

Enligt Tex Williamsson har han använt samma halsskydd i flera år, ett skydd som också är godkänt, men det är först nu han straffas för det. 

– Jag förstår att det är en allvarlig grej men det blir så skevt när de helt plötsligt bara hittar saker. Jag har ett specialbeställt halsskydd som ska skydda mig som målvakt, inte för att det ska se bra ut i tv. Då får man börja lira med ett annat halsskydd som inte är godkänt, det blir bara parodi över det hela, säger han. 

Disciplinnämndens svar: “Syns tydligt på bilderna”

Josefin Mallmin, som är vice ordförande i Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd, menar att DN inte styr vilka spelare som kan straffas utan det är situationsrummet som väljer vilka spelare som ska anmälas eller inte. Enligt henne kan situationsrummet inte kolla eller anmäla alla spelare utan väljer ut de mest uppenbara som fastnar på bild. 

– Det som det handlar om är inte att han inte har ett halsskydd utan att det ska sitta på plats. Det sitter inte som det ska och det gjorde det inte förra gången heller, vilket syns tydligt på bilderna, säger Mallmin till SVT Sport.


TV: Så nära var Jacob Markström att bli trejdad

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games