Björklöven nollas av Södertälje.
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Södertälje befäster andraplatsen – nollar Björklöven

ANNONS

Södertälje tar ett grepp om andraplatsen i HockeyAllsvenskan. 
Under måndagskvällen vinner laget nämligen med 3-0 mot ett Björklöven som fortfarande spelar ojämnt. 
– Vi har inte riktigt presterat som vi vill, säger Lövenkaptenen Fredric Andersson. 

Det spelades en intressant match i HockeyAllsvenskan under måndagskvällen då Södertälje och Björklöven skulle mötas. Om Södertälje inte tog tre poäng skulle Brynäs vara klara som seriesegrare. 

Så blev det också. SSK vinner med 3-0 för att ta tre poäng och de befäster därmed sin position som tvåa i ligan. 

Björklöven inledde matchen bäst och kändes som det hetare laget – men det var ändå Södertälje som skulle göra det första målet. 

SSK kom i en spelvändning och Sebastian Dyk sköt då ett skott som tog i sargen bakom målet och studsade rakt ut till poängkungen Marcus Eriksson som kunde skjuta in pucken i ett nästintill tomt mål. 

1-0 till Södertälje vilket även stod sig efter 20 minuter. Trots ledningen var Eriksson inte nöjd med lagets spel. 

– Den är en ganska jämn period men ingen höjdarperiod från vår sida. Jag tycker att vi är ganska spretiga, tappar mycket puckar på fel ställen, håller inte ihop laget bra och ger Löven otroligt mycket. Vi får vara tacksamma att vi leder med 1-0, säger målskytten till TV4 och fortsätter: 
– Det kanske inte var riktigt rättvist men vi får ett bra läge där. Pucken studsar ut till mig när jag försökte gå på mål och det var inte så svårt att sätta dit den där i öppen kasse.

“Spelar för slarvigt”

I den andra perioden lyfte SSK upp sitt spel mer men det blev ändå en ganska tam period. Trots att slutspelet bara är runt hörnet så var det ingen direkt slutspelskänsla i matchen utan den där riktiga hettan fanns inte där. 

Trots 23 skott i mittperioden så blev det inga mål utan 1-0 till SSK stod sig efter 40 minuters ishockey. 

– Det är väl kanske inte det bästa tempot eller den mest känslosamma matchen med intensitet och så vidare. Båda lagen vill väl spela enkelt men det känns som att det studsar lite här och där. Annars tycker jag ändå att vi täcker skott och tacklar när vi kan, säger Björklövens Malte Sjögren i pausen. 

Södertälje ville också höja spela till tredje perioden. 

– Vi kanske spelar lite för slarvigt för hur viktig matchen är. Vi leder ändå med 1-0 och ska stänga igen och kanske göra en tvåa också. Inställningen finns där, vi täcker skott och sliter ändå för varandra, det är väl det som har varit bra så här långt, säger Amil Krupic.

Tomas Sholl håller nollan

SSK fick ett tidigt läge att göra mål då de spelade fem-mot-tre efter att Scott Pooley fick en dubbelutvisning. Men trots två minuter med två man mer på banan så lyckades Södertälje inte göra mål. 

Målet skulle dock komma. Sju minuter in i den andra perioden så kontrade hemmalaget och lagkaptenen Christopher Liljewall sköt då ett skott som tog sig in bakom Joona Voutilainen i Björklövens mål för 2-0. 

Södertälje hade också chanser att göra ett 3-0-mål men då stod Voutilainen emot för att hålla hoppet uppe för “Löven”. De jagade ett mål för att ta sig tillbaka in i matchen men SSK höll undan. 

Hemmalaget kunde vinna med 3-0 sedan Henrik Malmström gjort mål i tom kasse. Tomas Sholl räddade alla 27 skott i matchen och håller därmed sin femte nolla för säsongen. 

– Södertälje är lite farligare än oss. Vi kommer inte riktigt in på dem tycker jag. De spelar tajt och bra, täcker mycket skott, och vi blir kanske lite omedvetet bekväma. Vi måste in i skiten för att göra mål. Vi ska kunna göra det bättre, säger Björklövens lagkapten Fredric Andersson

Björklöven har varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen och med bara fyra matcher kvar av grundserien så måste laget hitta formen. 

– Det har varit lite blandat. Vi jobbar stenhårt varje dag för att vara konsekventa. Vi har kanske inte riktigt presterat som vi vill i varje match men det finns fortfarande tid och målet är detsamma. Vi kan inte hänga läpp utan det är bara att tuta och köra, säger Andersson. 

I och med vinsten så befäster Södertälje sitt grepp om andraplatsen i HockeyAllsvenskan, Med fyra omgångar kvar så ligger de nu fyra poäng före trean AIK. Björklöven är dock kvar som tabellsexa med tre poäng upp till Mora och Djurgården som ligger före inför grundseriens sista matcher. 

Södertälje – Björklöven 3–0 (1-0,0-0,2-0) 

Södertälje: Marcus Eriksson, Christopher Liljewall, Henrik Malmström. 
Björklöven: –


TV: Tidigare NHL-målvakten hyllar Samuel Ersson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 25 april
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games