Djurgårdens toppmålvakt Ida Boman klev av efter att ha blivit pååkt av Michelle Karvinen.
Boman kunde dock senare återvända till spel men DIF-tränaren Rickard Hårdstam rasade efter smällen.
– Hon kör på Ida, jag tycker att det är fullt medvetet, säger Hårdstam till TV4.
Frölunda vann sedan med 4-3 i sudden death efter två kontroversiella mål.

När Djurgården kvitterade kvartsfinalserien mot Frölunda i går till 1-1 i matcher så storspelade Ida Boman. Målvakten räddade 34 skott och höll nollan för att se till att Djurgården kunde vinna med 3-0 i Frölundaborg.

Men tidigt i kvällens tredje kvartsfinal tvingades Boman kliva av redan efter tio minuters spel.

Halvvägs in i den första perioden blev Boman nämligen pååkt av Frölundas storstjärna Michelle Karvinen. Frölundakaptenen backade in i Boman med hög fart och det blir en hård smäll mot DIF-målvaktens huvud. Karvinen fick två minuters utvisning för målvaktsinterference.

DIF-tränarens ilska: “Det är bedrövligt”

Ida Boman låg orörlig på isen ett tag men kunde sedan komma upp på benen och fick hjälpas av rinken. I stället fick 17-åriga JVM-målvakten Lia Leiderö Palmlöv hoppa in mellan stolparna för sin slutspelsdebut i SDHL.

Till den andra perioden kunde Ida Boman komma tillbaka in i kassen igen för Djurgården.

– Hon ville spela så då kör vi henne. Allt var okej med huvudet, säger tränaren Rickard Hårdstam till TV4.

Hårdstam var dock ilsken efter smällen.

– Jag tycker att hon kör på Ida. Även om hon backar så tycker jag att det är fullt medvetet. Jag tycker att det ska vara mer än en tvåa men så vet jag inte så mycket om regler tydligen. Jag tycker att det är bedrövligt.

20-åriga Boman har gjort stor succé den här säsongen med 93,0 i räddningsprocent samt 1,89 GAA på 27 matcher vilket gör henne till en av ligans bästa målvakter. De senaste åren har hon även varit en given spelare i Damkronorna och bland annat både fått spela OS och VM.

Frölunda vinner efter två kontroversiella mål: “Förstår inte hur man kan döma mål”

Djurgården ledningen i slutet av den första perioden efter ett mål av Brette Pettet. Frölunda kvitterade dock till 1-1 genom just Michelle Karvinen bara sex sekunder innan pausen.

Efter en mållös andra period klev Nicole Hall fram i den tredje och sköt två mål för Djurgården på drygt fyra minuter i starten av perioden. Frölunda reducerade med tre och en halv minut kvar då Karvinen återigen blev målskytt.

Hemmalaget tog ut målvakten och fick då även utdelning då Felizia Wikner-Zienkiewicz gjorde 3-3 med blott 76 sekunder kvar för att tvinga fram förlängning. Djurgården protesterade dock då Karvinen stod i målgården och även var på Boman innan Wikner-Zienkiewicz sköt in pucken i nät.

– Karvinen ligger på Ida, hur ska hon kunna rädda den pucken? För mig är det helt… Jag förstår inte hur man kan döma mål. Vi gör det jättebra i tredje men sedan får de en skitpuck till 2-3 och 3-3-målet… Jag tycker att domarna måste skydda våra målvakter bättre, säger tränaren Rickard Hårdstam innan förlängningen.

I sudden death kunde Frölunda avgöra då Michelle Karvinen spelade över till Andrea Dalen som kunde forcera in pucken efter sex minuters spel i förlängningen. Återigen var det Frölundaspelare i målgården när målet gjordes och Djurgården protesterade ännu en gång men målet godkändes och Frölunda leder därmed kvartsfinalen med 2-1 i matcher.

Frölunda – Djurgården 4–3 (1-1,0-0,2-2,1-0)

Frölunda: Michelle Karvinen 2, Felizia Wikner-Zienkiewicz, Andrea Dalen.
Djurgården: Nicole Hall 2, Brette Pettet.

Frölunda leder med 2-1 i matcher.

TV: Jaromir Jágrs första NHL-mål i karriären