Andrea Dalen och Michelle Karvinen ordnade segern.
SDHL

2-1 i matchserien efter ny vinst för Frölunda HC mot Djurgården

Frölunda HC har nu greppet om serien mot Djurgården i SM-kvartsfinalen dam, efter vinst på hemmaplan med 4-3 (1-1, 0-0, 2-2, 1-0) efter förlängning. Frölunda HC leder matchserien med 2-1, och behöver bara en seger till för att ta sig till semifinal.

Andrea Dalen slog till 6.07 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Första perioden var jämn. Djurgården inledde bäst och tog ledningen genom Brette Pettet efter 16.39, men Frölunda HC kvitterade genom Michelle Karvinen i slutet av perioden. Efter 20.23 i andra perioden slog Nicole Hall till, och gav Djurgården ledningen. 4.36 in i tredje perioden slog Nicole Hall till återigen på pass av Tereza Plosova och Madeline Posick och ökade ledningen för Djurgården.

16.28 in i perioden nätade Frölunda HC:s Michelle Karvinen ännu en gång framspelad av Nellie Svensson och Andrea Dalen och reducerade för Frölunda HC.

Laget kvitterade till 3-3 med 1.16 kvar att spela genom Felizia Wikner-Zienkiewicz.

I förlängningen tog det 6.07 innan Frölunda HC också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Andrea Dalen, på pass av Michelle Karvinen och Kaitlyn Yearwood.

Michelle Karvinen gjorde två mål för Frölunda HC och spelade dessutom fram till ett mål.

Nästa match spelas i Stora Mossen på onsdag 18.05.