Virserum vann mot Skärblacka
Montage
Hockeytrean

Virserum klar seriesegrare efter seger

ANNONS

Seger, 8-4 (2-1, 3-2, 3-1), hemma mot Skärblacka, gör att Virserum är seriesegrare i Hockeytrean södra D fortsättningsserie. Skärblacka slutar på andra plats i tabellen.

– Jag tycker vi är det bättre laget matchen igenom och vi är värda att vinna serien. Jag tycker vi gör en bra match i det stora hela. Med några dippar under matchen. Nu får vi ladda batterierna för playoff, kommenterade Virserums spelande tränare Pierre Gustavsson efter matchen.

Skärblackas tränare Fredrik Klintestam tyckte till om matchen:

– Vi förlorar mot ett lite bättre lag som tar vara på sina chanser och sätter de. Dom är betydligt mycket bättre tränade än vad vi är så orken räcker inte riktigt till. Tycker ändå att vi gör en bra match i cirka 45 min. Dom gör 4 mål i power play och ett i PK vilket visar hur effektiva de är. Skulle vilja tacka alla killar i laget som har slitit så gått de kunnat och ett stort tack till Norrköpings Kommun som gett oss rätt förutsättningar för att bedriva säsongen.

Snackisen var Simon Dahl – som gjorde hela fyra av Virserums mål.

Segern var Virserums tionde på de senaste tio matcherna.

Virserum startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Martin Holmstrand och Simon Dahl innan Skärblacka svarade och gjorde 2-1 genom Philip Lekander. Virserum var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Virserum tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 11.06 genom Pierre Gustavsson, och gick upp till 7-3 innan Skärblacka svarade.

Till slut blev det 8-4 till Virserum.

Virserums Simon Dahl stod för fyra mål och ett assist, Pierre Gustavsson gjorde tre mål och spelade dessutom fram till två mål, Jesper Jansson hade tre assists och Elias Borgernäs hade tre assists.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games