Enköpings SK förlorade mot Vännäs HC
Hockeyettan

Vännäs vann med 5-4 borta mot Enköping

Det blev dramatiskt när Vännäs vann mot Enköping i Vårettan norra herr på söndagen. Laget vann med 5-4 (1-1, 1-2, 3-1) borta i Bahcohallen. Filip Bergsdorf blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål med bara 30 sekunder kvar av matchen.

Första perioden var jämn. Vännäs inledde bäst och tog ledningen genom Tim Palmberg efter 9.30, men Enköping kvitterade genom August Sandell i slutet av perioden. Enköping startade också andra perioden starkast. Laget gick från 1-1 till 3-1 genom mål av August Sandell och Lukas Henze innan Vännäs svarade och gjorde 3-2 genom Isak Sandström. 1.16 in i tredje perioden nätade Vännäs Ludvig Nilsson framspelad av Filip Lindén och Filip Nordin och kvitterade för Vännäs.

Efter 7.22 slog Ludvig Nilsson till återigen på pass av Filip Nordin och Filip Bergsdorf och gav Vännäs ledningen.

9.09 in i perioden slog Tim Friberg till på pass av Mattias Eklund och Tobias Smids och kvitterade för Enköping.

Men Vännäs avgjorde matchen med 30 sekunder kvar att spela genom Filip Bergsdorf assisterad av Filip Nordin och Ludvig Nilsson.

Vännäs Ludvig Nilsson stod för fyra poäng, varav två mål och Filip Nordin hade tre assists.

Det här var Enköpings sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vännäs tredje uddamålsseger.

Serien är nu färdigspelad. Enköping slutar på åttonde plats, och Vännäs på tionde plats. Vännäs tvingas kvala för att hålla sig kvar i Vårettan norra herr.