AIK förlorade mot Modo J20
J20 Nationell

Segersviten sprack för AIK mot Modo J20

AIK hade sex raka segrar inför hemmamatchen i J20 Nationell forts herr mot Modo J20. Då kom första förlusten sedan den 31 januari. Matchen på söndagen i Ulriksdals IP slutade 4-5 (1-1, 1-0, 2-3, 0-0, 0-1) efter straffar.

Modo J20:s tränare Emil Svelander tyckte så här om matchen:

– En bättre prestation än gårdagens match med mer kampvilja och uppoffrande spel. Vi är dock inte nöjda fullt ut utan har några saker i spelet som vi behöver göra mycket bättre framöver.

Segern var Modo J20:s åttonde på de senaste tio matcherna.

Första perioden var jämn. AIK inledde bäst och tog ledningen genom Emil Samuelsson efter 11.19, men Modo J20 kvitterade genom Alex Zalesak bara en minut senare. Efter 3.38 i andra perioden slog Harry Ahlberg till, framspelad av Darels Uljanskis och gav AIK ledningen. Modo J20 var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

Fjärde perioden blev mållös.

AIK:s Harry Ahlberg stod för ett mål och tre assists.

Det här var AIK:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Modo J20:s sjunde uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, AIK i serieledning och Modo J20 på fjärde plats.

I nästa omgång har AIK SSK J20 hemma i Ulriksdals IP, söndag 3 mars 15.30. Modo J20 spelar hemma mot Linköping lördag 2 mars 12.00.