Tingsryd spelar i HockeyAllsvenskan även nästa säsong.
HockeyAllsvenskan

Efterlängtad seger för Tingsryd – bröt förlustsviten mot Almtuna

Det har varit en tung period med fyra förluster i rad för Tingsryd i Hockeyallsvenskan. Men borta mot Almtuna bröts den tuffa sviten. Det blev 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1) efter förlängning i matchen i Gränby ishall.

Felix Olsson blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 3.36 in i förlängningen.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 18.25 in i andra perioden som Tingsryd tog ledningen genom Simon Åkerström på pass av Gustav Eurenius och Felix Olsson.

9.21 in i tredje perioden nätade Almtunas Oscar Pentler på pass av Oscar Birgersson och Oskar Asplund och kvitterade för Almtuna. I förlängningen tog det 3.36 innan Tingsryd avgjorde till 1-2. Stor matchhjälte blev Felix Olsson, framspelad av Pontus Netterberg och Joachim Nermark.

Det här var Almtunas tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Tingsryds nionde uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Almtuna på nionde plats i tabellen, och Tingsryd är på elfte plats. SMålänningarna har därmed säkrat sitt allsvenska kontrakt för säsongen 2024/25.

I nästa match möter Almtuna Västerås borta och Tingsryd möter Brynäs hemma. Båda matcherna spelas onsdag 28 februari 19.00.