Linus Karlsson.
Foto: Bildbyrån
AHL

Linus Karlsson matchhjälte för tredje matchen i rad

ANNONS

Linus Karlsson är i storform just nu. I natt blev den tidigare SHL-stjärnan matchhjälte för tredje matchen i rad när han avgjorde Abbotsfords möte med San Jose i straffläggningen.

Nattens möte mellan San Jose Barracuda och Abbotsford gick hela vägen till straffar efter en målrik historia under ordinarie matchtid, där lagen stod för fyra mål vardera för att tvinga fram straffar för att avgöra bataljen.

Då klev bortalagets svenske stjärnforward Linus Karlsson fram och med straffläggningens enda mål iklädde sig rollen som hjälte för bortalaget. Karlsson skrinnade tålmodigt fram mot Georgij Romanov i San Jose-målet innan han med ett distinkt handledsskott satte det avgörande målet över burväktarens plockhandske.

Har NHL-debuterat under säsongen

Detta var tredje matchen i rad som den tidigare SHL-stjärnan stod för det matchvinnande målet, även om han inte tillskrivs någon fullträff i protokollet för nattens straffavgörande. Under natten till fredag, svensk tid, stod Karlsson också för det avgörande straffmålet i 2–1-segern över Ontario och tidigare i veckan noterades Karlsson för tre poäng och det matchvinnande övertidsmålet i 3–2-segern mot Calgary.

Den 24-årige smålänningen har producerat 31 poäng (11+20) på 36 matcher för Abbotsford den här säsongen. Under säsongens gång har Linus Karlsson även fått chansen att debutera i NHL med Vancouver, där det hittills blivit fyra matcher för den Tre Kronor-meriterade forwarden.


TV: Jaromir Jágrs första slutspelsmål i Pittsburgh

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL