Visby/Roma förlorade mot Karlskrona HK
Montage
Hockeyettan

Karlskrona klart för kval

ANNONS

Karlskrona har haft en bra säsong i allettan södra, och är nu klart för kval. Det efter seger, 5-2 (2-1, 2-0, 1-1), på bortaplan mot Visby/Roma på lördagen.

Visby/Romas assisterande tränare Einar Engström kommenterade matchen:

– Vi får en bra start på matchen och gör 1-0 i power play. Sen släpper vi 2 mål på 30 sekunder som är alldeles för enkla mål. Grabbarna skapar och kämpar hela vägen men vi har svårt att ta oss in framför deras målvakt och ta returer, Karlskrona är tuffa framför sitt mål. Vi får ett bra läge med en 5:a i power play och har bra lägen men då går klubban av när vi skjuter och de kan kontra in 5-1 istället. Vi skapar tillräckligt för att vinna idag men vi släpper in 5 mål då är det svårt att vinna.

Karlskrona har därmed fyra raka segrar. Visby/Roma däremot har sex raka förluster.

Första perioden var jämn. Visby/Roma inledde bäst och tog ledningen genom Tim Bothén efter 3.41, men Karlskrona kvitterade genom Jesper Solomon Frisell. Och Karlskrona hann också ta ledningen, genom Hugo Wendt. I andra perioden var Karlskrona starkast och gick från 1-2 till 1-4 genom mål av Philip Norberg Aspnäs och Alexander Bergström. Karlskrona ökade ledningen till 1-5 genom Alexander Heiver efter 3.01 i tredje perioden.

Tim Bothén reducerade förvisso, men närmare än 2-5 kom inte Visby/Roma. Karlskrona tog därmed en säker seger.

Philip Norberg Aspnäs gjorde ett mål för Karlskrona och spelade fram till två mål.

Med en omgång kvar är Visby/Roma på nionde plats i tabellen, medan Karlskrona är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Visby/Roma är KRIF. Karlskrona tar sig an Vimmerby hemma. Båda matcherna spelas onsdag 28 februari 19.00.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL