Wings HC Arlanda förlorade mot Kalix
Hockeyettan

Kalix klart för kval

Kalix har haft en bra säsong i Vårettan norra herr, och är nu klart för kval. Det efter seger, 2-1 (0-1, 0-0, 2-0), på bortaplan mot Wings Arlanda på lördagen.

Nicholas Pryce stod för Kalix avgörande mål 18.37 in i tredje perioden.

Segern var Kalix sjunde på de senaste åtta matcherna, och femte bortasegern i rad.

Wings Arlanda tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Carl Aronsson framspelad av Oscar Sarhus och Joel Linnander.

Andra perioden blev mållös. 8.55 in i tredje perioden nätade Kalix Albin Säteri framspelad av Nicholas Pryce och Alfred Hjälm och kvitterade för Kalix.

Laget avgjorde matchen med 1.23 kvar att spela genom Nicholas Pryce på pass av Marcus Nilsson och Johan Diberius Sköld. Pryce fullbordade därmed Kalix vändning.

Det här var Wings Arlandas femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kalix femte uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Wings Arlanda på sjätte plats i tabellen, medan Kalix är på andra plats. Så sent som den 2 februari låg Kalix på sjätte plats i tabellen.

I nästa match möter Wings Arlanda Clemensnäs hemma och Kalix möter Strömsbro borta. Båda matcherna spelas söndag 25 februari 14.00.