Jonathan Lekkerimäki har hittat formen – nätade igen

Jonathan Lekkerimäki har varit stekhet på senaste tiden. Supertalangen slog till igen mot Färjestad och har nu sex mål på de sex senaste matcherna.
19-åringen blev poängräddare – men till slut vann Färjestad med 4-3 efter förlängning.

Jonathan Lekkerimäki visade upp sig för hela det svenska folket när han under JVM dundrade in mål efter mål på hemmaplan i Göteborg.

I Örebro började det bra, men sedan har det gått lite upp och ner.

Men nu ser 19-åringen ut att ha hittat formen ordentligt. I de senaste fem matcherna har det blivit minst ett mål i fyra av dem. Och med kvällens mål mot Färjestad har han nu sex mål på de sex senaste matcherna.

Värt att nämna är också att i två av matcherna, båda gångerna mot Leksand, har det varit direkt matchavgörande mål i sudden death.

Färjestad vände och vann

Mot Färjestad innebar Jonathan Lekkerimäkis mål 2-0 i matchen, efter att Christopher Mastomäki gett Örebro ledningen.

Färjestad kom dock tillbaka och reducerade via Michael Lindqvist innan David Tomasek kvitterade. Noterbart är också att alla fyra målen kom i den första perioden.

Fram tills nästa mål fick vi vänta betydligt längre.

Det dröjde tills att det var dryga två minuter kvar innan Linus Johansson styrde in vad de flesta trodde var vinnarmålet för Färjestad.

Men Jonathan Lekkerimäki och Örebro ville annat. Med bara sekunder kvar spelade talangen fram Robert Leino, som skickade in kvitteringen och tog matchen till övertid.

Där blev det dock ingen seger för Örebro, utan istället kom 4-3 för Färjestad när Per Åslund avgjorde.

TV: Det bästa från Jaromir Jágrs karriär