Fredrik Olofsson sätts upp på waivers av Colorado Avalanche.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

Fredrik Olofsson uppsatt på waivers av Colorado Avalanche

ANNONS

Fredrik Olofsson har fått se sin speltid i Colorado Avalanche krympa. Nu meddelar klubben att den tidigare SHL-stjärnan satts upp på waivers – efter att ha mäktat med en assist på 21 matcher efter nyår.

Det blev något av en hemkomst för Fredrik Olofsson när han sajnade med Colorado Avalanche inför säsongen. Även om den tidigare MoDo- och Oskarshamnsstjärnan är född i Sverige har han tillbringat större delen av sitt liv i USA. Med Colorado som bas.

Efter en fin start på sejouren i Denver har Olofsson fått se sin speltid minska mer och mer efter nyår. I takt med det har även produktionen uteblivit. Efter att ha lämnat isen utan poäng i 3–1-segern mot Vancouver tidigare i veckan har 27-åringen noterats för en assist på 21 matcher efter nyår.

Fick chansen i NHL av Dallas Stars

Nu väljer Colorado att sätta upp centern på waivers. Det innebär att övriga NHL-klubbar har 24 timmar på sig att göra anspråk på Olofsson. Om ingen gör det kan klubben välja att skicka ned honom till farmarlaget Colorado Eagles i AHL.

Efter tre starka säsonger i Sverige – en med MoDo i Hockeyallsvenskan och två med IK Oskarshamn i SHL – belönades Fredrik Olofsson 2021 med ett NHL-kontrakt med Dallas Stars. Där spelade han i fjol 28 NHL-matcher och svarade för fem poäng (1+4) och gjorde ytterligare 37 matcher i AHL för Texas stars.

Inför den här säsongen valde Colorado att värva NHL-rättigheterna till Olofsson och teckna ett ettårskontrakt med honom. Under säsongen har han svarat för nio poäng (3+6) på 55 matcher.


TV: Fredrik Olofsson målskytt mot Dallas

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM