Strömsbro vann mot Clemensnäs HC
Hockeyettan

Förlängningsseger för Strömsbro mot Clemensnäs

Strömsbros väg till seger mot Clemensnäs hemma i Vårettan norra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (1-1, 1-2, 1-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Mikael Hansson innan Emil Lindgren avgjorde.

– Vi gör en helt okej match där vi bör avgöra tidigare. Ny match i morgon där vi få chans att jobba mot toppformen inför kvartsfinalen, tyckte Strömsbros sportchef Johan Wennberg, efter matchen.

Clemensnäs huvudtränare Kim Lundgren tyckte så här om matchen:

– En väldigt jämn match där jag tycker Strömsbro är bättre första halvan sedan tar vi över och gör det väldigt bra. Väldigt surt att de får in kvitteringen och sen lyckas vinna i OT. Känns väldigt tråkigt att vi nu missar playoff.

Emil Lindgren slog till 4.24 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Segern var Strömsbros åttonde på de senaste tio matcherna.

Första perioden var jämn. Clemensnäs inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Johan Warg efter 3.41, men Strömsbro kvitterade genom Matej Galbavy efter 15.49. Strömsbro gjorde också 2-1 efter 14.49 i andra perioden när Adam Dahlström hittade rätt på pass av Abbe Broberg och Linus Bryngelsson.

Clemensnäs Philip Törmä gjorde 2-2 efter 15.26 på pass av Johan Fahlgren och Samuel Bergmark.

Pontus Burström gjorde dessutom 2-3 efter 19.37 framspelad av Oliver Kempainen.

Strömsbro kvitterade till 3-3 med 1.14 kvar att spela genom Mikael Hansson på pass av Olle Hellström. I förlängningen tog det 4.24 innan Strömsbro också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Emil Lindgren, på pass av Jesper Åhlen-Hedenström.

Det här var Strömsbros fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Clemensnäs fjärde uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Strömsbro klara seriesegrare, medan Clemensnäs är på femte plats.

Nästa motstånd för Strömsbro är Kalix. Clemensnäs tar sig an Wings Arlanda borta. Båda matcherna spelas söndag 25 februari 14.00.