Sunderby SK förlorade mot Vindelns HF
Montage
Matchrapport

Simon Rodling het när Vindeln besegrade Sunderby

ANNONS

Bortalaget Vindeln tog hem de tre poängen efter seger mot Sunderby i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr. 3-5 (2-2, 0-3, 1-0) slutade matchen på fredagen.

Vindelns tränare Jens Endfors:

– Vi går upp till 2-0 men det är helt och hållet Sunderbyns period och de kommer rättvist ikapp. I andra perioden spelar vi enklare och hittar ett vägvinnande spel och straffar dem i spelvändningarna. Tredje är jämn och vi drabbas av några utvisningar men håller undan och skönt med 3 pinnar inför returen i Vindeln i morgon.

Därmed har Vindeln fyra raka segrar på bortaplan.

Vindeln startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 2.48 slog Petter Stenlund till framspelad av Lucas Edvardsson.

Laget ökade ledningen till 0-2 snabbt. Efter 4.19 gjorde Anton Bogren mål assisterad av Oscar Possler och Felix Holmqvist.

Efter 17.10 i första perioden slog Lukas Tillberg till, på pass av Benjamin Sandman och Niclas Olersbacken och reducerade åt Sunderby.

Sunderby kvitterade till 2-2 efter 19.21, när Fredrik Hansson fick träff på pass av Carl Sandin.

Vindeln spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom två mål av Simon Rodling och ett mål av Alexander Westerbergh. 2.36 in i tredje perioden slog Martin Jatko Kyrö till framspelad av Niclas Olersbacken och reducerade för Sunderby. Mer än så blev det dock inte för Sunderby.

Vindelns Lucas Edvardsson hade tre assists, Alexander Westerbergh gjorde ett mål och två assist och Simon Rodling stod för tre poäng, varav två mål.

Sunderby har fyra vinster en förlust och 22–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vindeln har tre vinster och två förluster och 17–19 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Sunderby på femte plats i tabellen, och Vindeln är på andra plats. Vindeln var sexa i tabellen för sex dagar sedan, men har fått ett lyft.

De båda lagen möts igen lördag 24 februari 14.00, i Vindelns Ishall.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM