AIK förlorade mot Nybro
HockeyAllsvenskan

Nybro avgjorde i förlängningen mot AIK

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Nybro avgöra den jämna matchen borta mot AIK i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 5-6 (2-2, 2-2, 1-1, 0-1). Juho Liuksiala blev matchhjälte för Nybro med sitt mål med bara 39 sekunder kvar i förlängningen.

AIK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara åtta sekunder slog Oscar Öhman till assisterad av Zion Nybeck.

Laget gjorde 2-0 efter 6.05, när Oscar Nord slog till framspelad av Hampus Falk och Jacob Mcgrew.

Efter 14.56 i första perioden nätade Daniel Sylwander, på pass av Filip Eriksson och Filip Bratt och reducerade åt Nybro.

Nybro kvitterade till 2-2 efter 19.39, genom Eero Savilahti på pass av Juho Liuksiala och Daniel Ljungman.

Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 4-4 efter två perioders spel.

Matchen fortsatte att vara jämn i tredje perioden. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 5-5 efter tre perioders spel.

I förlängningen tog det 4.21 innan Nybro också avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Juho Liuksiala, framspelad av Jesper Mångs.

AIK har tre vinster och två förluster och 17–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nybro har två vinster och tre förluster och 13–17 i målskillnad. Det här var AIK:s sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nybros tionde uddamålsseger.

AIK ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Nybro är på tionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 25 februari. Då möter AIK Brynäs på Hovet 15.00. Nybro tar sig an Kalmar hemma 18.00.