SDHL

Modo vann mot SDE i första matchen

Modo har nu greppet om serien mot SDE i SDHL Kvartsfinal, efter vinst på bortaplan med 4-3 (0-1, 3-1, 1-1) i första matchen. Hemma i Hägglunds Arena på söndag kan Modo därmed avgöra serien.

Modos tränare Jared Cipparone om matchen:

– Det var skönt att hålla på och vinna till slut. Vi har en bra andra period som ger oss bra fart. På något sätt stjäl vi det här spelet. Vi kan vara mycket bättre i situationer men kvartsfinaler är alltid tuffa, särskilt första matchen på väg. Allt som allt en bra seriestart med vinst.

SDE tog ledningen efter 13.15, genom Naomi Rogge på pass av Gabriela Ann Jones och Kayleigh Hamers. Efter 1.10 i andra perioden nätade Lina Ljungblom, framspelad av Ebba Hedqvist och Adela Sapovalivova och kvitterade för Modo.

Wilma Sundin gjorde dessutom 1-2 efter 5.12 på pass av Lauren Bellefontaine och Eve Savander.

SDE:s Lauren Dabrowski gjorde 2-2 efter 18.15 på pass av Michelle Löwenhielm och Kayleigh Hamers.

Modos Ebba Hedqvist gjorde 2-3 efter 18.25 framspelad av Victoria Klimek och Mariam El-Mahmadi.

Modo utökade ledningen, på nytt genom Lina Ljungblom efter 14.06 i tredje perioden och kom allt närmare segern.

Magdalena Winbo reducerade dock för SDE med bara tre minuter kvar att spela och skapade spänning.

SDE:s Kayleigh Hamers hade tre assists.

Nästa match spelas i Hägglunds Arena på söndag 12.05.