Sakke Hämäläinen och Lenni Killinen.
Foto: TV4 (Montage)
HockeyAllsvenskan

Nyförvärven, Hämäläinen och Killinen har öppnat sina målkonton

ANNONS

Inplockad sent för att främst stärka upp defensiven. 
Nu har både Sakke Hämäläinen och  Lenni Killinen nätat för första gången i Björklöven.
– Bra att skjuta direkt, säger TV4:s Sanny Lindström under 6–4-vinsten mot Västerås.

– Det är två defensivt starka pjäser som vi har letat efter och behövt i det här lagbygget. Defensiva situationer framförallt, men det finns en offensiv uppsida också.

Det var Viktor Stråhles ord till TV4 om sina finska nyförvärv, Sakke Hämäläinen och Lenni Killinen inför kvällens möte med Västerås. 

Bortalaget tog sedan ledningen genom ett starkt avslut av Oliver Bohm, men därefter visade sig just den där offensiva uppsida som Björklövens tränare hintade om. 

Sakke Hämäläinen hittade en tom yta framför Västerås kasse och kunde överraska med ett snabbt avslut. Pucken trillade in bakom Niilo Halonen och plötsligt hade den defensive pjäsen nätat för första gången sedan sin ankomst 15 februari - och i sin andra match. 

– Vi pratade inför att de skulle stå för bredden och ge defensiv trygghet, här är de med och levererar framåt. Fint inspel, men det är dåligt av Halonen. Bra att skjuta direkt av Hämäläinen, säger TV4:s expert Sanny Lindström.

Inför andra perioden fick Hämäläinen och Killinen sedan lovord från sin nye lagkapten. 

– Två sköna finnar. Man ser att de är noggranna och proffsiga. Vi gillar dem trots att vi inte träffat dem så många dagar, säger Fredrid Andersson till TV4.

Killinen säkrade segern: “Därför han är här”

När matchen sedan var igång igen kom målskyttet igång ordentligt. Både Hämäläinen och Killinen noterades för varsin assist, men periodens förgrundsfigurer var Malte Sjögren som gjorde sin andra och tredje poäng för kvällen. Detta tog Björklöven till en 4–2-ledning inför sista 20.

– Jag tyckte ändå det var en bra period av mig. Överlag tycker jag kanske det svänger lite för mycket fram och tillbaka, säger Sjögren till TV4 och fortsätter: 
– Vi måste fortsätta köra och våga anfalla. Vi har många kryss och det är på grund av att vi slutat spela när vi haft ledningen i slutet. Vi ska kunna spela av, men samtidigt föra spelet. 

I den tredje såg det ut som att “Löven” gjort precis det som Sjögren pratade om, men efter videogranskning plockades 4–4 bort. Istället klev nu Killinen fram och punkterade mötet. Nyförvärvet placerade in både 5–3 och 6–3 i tom bur och hade därmed även gjort sina första i tröjan.

Hannes Hellberg reducerade till 4–6, men det kom för sent. 

– Det är en kedja vi kan spela i alla spelformer, framförallt i de defensiva situationerna. Nu gör Killinen mål i tom bur och det är lite därför han är här. Både han och Sakke ska vara lite tungan på vågen i de här lägena när vi ska spela på en ledning, säger Viktor Stråhle till TV4 efter matchen. 

Så Hämäläinens mål här: 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM