Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
SHL

Sjunde raka nederlaget för Leksand - snuvade på avgörande: "Förbannad"

ANNONS

Det fortsätter att studsa fel för Leksand. Sjunde raka förlusten trillade in på kontot efter en otydlig offside och övertidsförlust mot Örebro. 
– Jag ska gå in och ta ett nacksving på linjedomarna, allihopa, skojar Challe Berglund efter 1–2-förlusten. 

Med sex raka förluster och totalt sex gjorda mål på dessa åkte Leksand till Örebro under torsdagen, men huvudena hängde inte allt för mycket. 

– Det finns massor av bra saker i den här matchen som är mycket bättre. Vi har ändå något positivt att ta med från matchen fast vi förlorar med 1–6. Nu blir man väl idiotförklarad ändå till slut, sa tränaren Challe Berglund efter förlusten mot Växjö senast. 

Men det fortsatte även på detta spår för Leksand. Första perioden slutade mållös, men med ett övertag till bortalaget. 

– Vi har riktigt bra lägen. Det började redan mot Växjö, sen fick vi inte utdelning. Nu gäller det bara att sätta dit dem också. Det har väl lite med självförtroendet att göra också, säger Lukas Vejdemo till TV4 i första pausen och fortsätter om lagets form: 
– Det är klart det är tufft att förlora matcher. Sen hade vi det lite på känn. Vi hade mindre bra spel efter jul, men vann ändå matcher. Sen i det långa loppet brukar det bli jämnt under en säsong och nu har vi förlorat lite. Jag tycker ändå vi har en trygg känsla i gruppen och vet vad vi gjort för att vara framgångsrika. Vi har bara försökt hitta tillbaka till det och fortsätta jobba. Växjö var en tuff match, men vi spelade bra. Här i första tycker jag också vi börjar känna igen oss själva igen, säger Vejdemo.

Tappade övertaget - till sjunde raka nederlaget 

I den andra perioden dröjde det sedan endast 53 sekunder så hade 1–0 trillat in för Leksand. Målet gjordes av Max Veronneau, men gav ingen ketchup-effekt. Ställningen höll sig till andra pausen efter en period där Örebro jobbat sig in. 

– Mycket bättre aktivitet med pucken. Vi agerar, vi reagerar inte lika mycket som i första. Spelmässigt mycket positivt, säger Örebros Christopher Mastomäki till TV4.

I den tredje perioden kom sedan även 1–1 från Örebro genom Ludwig Larsson och plötsligt skulle det krävas ytterligare ett mål av Leksand för att vinna. Något man inte lyckats med under de sex senaste matcherna. 

Matchen gick till slut till förlängning och väl där tog det endast 17 sekunder så hade Jonathan Lekkerimäki kontrat in 2–1 för Örebro och Leksands sjunde raka förlust i SHL. 

Snuvad på avgörande: “Förbannad”

Det hade dock kunnat se mycket annorlunda ut. Strax innan slutsignalen i den tredje perioden hade nämligen just Vejdemo kommit i ett friläge efter en flipp-passning, men blev avblåst för offside innan han la in pucken i nät. I TV4-studion lyftes denna situation senare och det såg mycket riktigt ut som att skridskon var på rätt sida. 

– Så länge skridskon är över blå linjen så är han onside. Den behöver inte ta i isen. Väldigt mycket talar för att när bakre foten väl släpper så är pucken långt inne i zonen. Det skulle innebära att det inte är offside, säger programledaren Björn Oldéen. 

Challe Berglund var åtminstone tydlig med vad han tyckte. 

– Vi blir lite för tunna i tredje. Vi blir lite stressade ocht tar inte hand om pucken ordentligt. Vi gör det lite för enkelt för Örebro. Det är för dåligt att låta Lekkerimäki åka igenom så. Det är en pass från förlängt mållinje och så har han friläge. Det är faktiskt uselt, säger han och fortsätter om Vejdemo-situatonen: 
– Sen är jag förbannad för att vi inte fick mål när Vejdemo var fri. Det är inte ens offside. Jag ska gå in och ta ett nacksving på linjedomarna, allihopa. Sen blir det en uppercut och vidare. Nejdå, det går över, skojar han.


TV: Det bästa från Jaromir Jágrs karriär

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games