Patrik Karlkvist.
Foto: Bildbyrån
SHL

Patrik Karlkvist dementerar Örebro-ryktet: "Här vi vill vara"

ANNONS

Om Oskarshamn åker ur SHL menar Sportbladet att Patrik Karlkvist hamnar i Örebro. 
Nu svarar den 31-årige stjärnan själv på det hela. 
– Det är här jag vill vara, säger han till Baromtern.

Trots att Patrik Karlkvist har kontrakt med Oskarshamn till 2028 uppges han nu vara ”muntligen överens” men en ny klubb. Samtidigt som stjärnan rehabiliterar sig från säsongsavlutande skadan, menar nämligen Sportbladet att han gett ett "ja” till Örebro. Själv är han dock tydlig när han bemöter det hela. 

– Först och främst stämmer det inte. Hade vi sett Oskarshamn som en språngbräda till något annat hade vi inte köpt hus och bosatt oss här, säger Patrik Karlkvist till Baromtern.

Enligt Sportbladet bryts avtalet med Oskarshamn om laget åker ur högsta serien och därmed är intresset stort kring SHL-jumbons stjärna. Karlkvist menar dock själv att han ändå kan bli kvar. 

– Det är ingenting som är klart oavsett vad som händer. Det är inte ens hundra procent säkert att vi lämnar om det skiter sig. Det är här i Oskarshamn vi vill vara, säger han till tidningen och fortsätter: 
– Jag hoppas med varenda ställe i min kropp att vi håller oss kvar. Både jag och Vendela älskar Oskarshamn. De trodde på mig, har gett mig ett ”A” på bröstet och har sajnat om mig två gånger. De har visat att de tror på mig. Jag blir less på det här, sedan har jag full förståelse för att agenter och klubbar jobbat för fullt.

"Skulle vara skönt att skicka upp fingret”

Agenten har fått beskedet att Karlkvist inte vill ta detta innan säsongen är slut, då 31-åringen hoppas att han kan jubla över ett säkrat kontrakt och att återigen få bevisa att experterna haft fel.

– Det är här jag vill vara.  Jag vill kunna hjälpa till, göra något för att vi ska hålla oss kvar och sedan köra ner det i halsen på folk. Det känns som att hela hockey-Sverige har velat skicka ut oss och nu kom det här året. Det skulle vara skönt att skicka upp fingret och säga: här är vi, säger han till Barometern.


TV: Det bästa från Jesper Bratts säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games