Haninge förlorade mot Skellefteå AIK
Montage
HockeyAllsvenskan Förkval till PO till SDHL

Haninge föll i första matchen mot Skellefteå

ANNONS

Skellefteå har tagit ett grepp mot Haninge i Play Off till SDHL, efter seger på bortaplan med 6-0 (2-0, 3-0, 1-0) i första matchen. Skellefteå har nu möjligheten att avgöra serien i nästa match hemma i Skellefteå Kraft Arena.

I början av matchen var Skellefteå starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Ronja Mogren och Nicoline Söndergaard Jensen. Skellefteå stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 0-2 till 0-5 på bara 8.19. Skellefteå gjorde också 0-6 genom Moa Viklund assisterad av Sierra Benjamin och Nicoline Söndergaard Jensen efter 14.33 i tredje perioden. 0-6-målet blev matchens sista.

Skellefteås Pernilla Forsgren stod för tre poäng, varav ett mål, Ronja Mogren gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Nicoline Söndergaard Jensen gjorde ett mål och två assist.

Nästa match spelas på lördag 12.00, i Skellefteå Kraft Arena.


Den här artikeln handlar om: