Vänersborg vann mot Helsingborg
Hockeytvåan

Vänersborg klart för kval

Vänersborg har haft en bra säsong i HockeyTvåan Alltvåan södra herr, och är nu klart för kval. Det efter seger, 5-3 (2-1, 2-2, 1-0), på hemmaplan mot Helsingborg på onsdagen.

Första perioden var jämn. Helsingborg inledde bäst och tog ledningen genom Robin Bringsén efter 7.35, men Vänersborg kvitterade genom Olle Halvordsson. Och Vänersborg hann också ta ledningen, genom Gustav Flood. Vänersborg gjorde två mål i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Johannes Rahm och Dennis Rosander.

Helsingborg reducerade dock till både 4-2 och 4-3 genom Malte Key Nielsen och Tymon Pyrih efter 12.26 av perioden. Vänersborg punkterade matchen med ett 5-3-mål med elva sekunder kvar att spela genom Sebastian Marcusson. Marcusson fullbordade därmed Vänersborgs vändning. Det fastställde slutresultatet till 5-3.

Johannes Rahm gjorde ett mål för Vänersborg och två målgivande passningar.

Det här betyder att Vänersborg slutar på sjunde plats, och Helsingborg på nionde plats.