Stenungsund förlorade mot HA 74 Sävsjö
Hockeytvåan

Tre klara poäng för HA 74 Sävsjö mot Stenungsund

HA 74 Sävsjö tog en enkel seger mot Stenungsund borta i Stenungsund Arena i Hockeytvåan södra vår herr. Laget dominerade matchen, som slutade 7-2 (2-1, 3-1, 2-0).

– Laget var inte alls där idag och det såg uppgivet ut stora delar av matchen. Det är Ingen snack om saken ikväll där HA 74 vill mycket mer än oss och vinner rättvist, tyckte Stenungsunds huvudtränare Ted Andrén, efter matchen.

HA 74 Sävsjö började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.50 slog Moltas Forsén till assisterad av Linus Agerlöv.

Stenungsund kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 2.28 gjorde Kevin Elgestål mål framspelad av Rasmus Rosenqvist.

HA 74 Sävsjö tog ledningen på nytt efter 13.24, när Anton Netterberg hittade rätt på pass av Edvin Karlsson och Melker Torstensson.

Efter 4.34 i andra perioden slog Kevin Bergh till, på pass av Rasmus Rosenqvist och kvitterade för Stenungsund.

HA 74 Sävsjös Pontus Lantz gjorde 2-3 efter 5.38 framspelad av Jonathan Jansson och Edvin Karlsson.

Melker Torstensson gjorde dessutom 2-4 efter 9.43 framspelad av Erik Holm och Jonathan Jansson.

Melker Torstensson gjorde dessutom 2-5 efter 19.04 på pass av Jonathan Jansson.

HA 74 Sävsjö fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-2. Målen i sista perioden gjordes av Pontus Lantz och Olle Wallsten.

Melker Torstensson gjorde två mål för HA 74 Sävsjö och spelade dessutom fram till två mål, Edvin Karlsson hade tre assists och Jonathan Jansson hade tre assists.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Stenungsund slutar på tionde plats, och HA 74 Sävsjö på åttonde plats. Stenungsund tvingas därmed kvala för att hålla sig kvar i Hockeytvåan södra vår herr.