Rikard Grönborg.
Bildbyrån
Nyhet

Rikard Grönborg bötfälls efter utspelet

ANNONS

Igår rapporterades det att Rikard Grönborg utreddes för sitt utspel mot den finske domarbasen. Nu står det klart att Grönborg bötfälls – ordentligt, rapporterar Leijonat

Tapparas tränare Rikard Grönborg bötfälls nu av ligan efter sitt utspel mot den finske domarbasen, rapporterar Leijonat. Han tilldöms ett bötesbelopp på 10 000 euro, drygt 112 000 svenska kronor, för sitt agerande. 

Grönborg sattes under utredning av den finska ligans VD Mikko Pulkkinen, för det som skedde precis före presskonferensen efter matchen mellan Tappara och Helsingfors IFK.

Osportsligt beteende

Ligan kom fram till att Grönborgs utspel, som skedde i spelargången som inte är en offentlig plats, ändå var på en plats som både funktionärer och journalister har tillgång till. Och att samtalet mellan Grönborg och domarbasen Jyri Rönni därför inte kan anses som privat.

Disciplindelegationens utredning kom fram till att Grönborgs ordval bedöms som ärekränkande språk enligt regelboken, och hans agerande bedöms även som osportsligt beteende enligt disciplinreglerna. 


TV: Det bästa från Mika Zibanejads säsong

 

 

Den här artikeln handlar om: