Kyle Dubas kommer göra förändringar i Pittsburgh.
Foto: Bildbyrån
NHL

Pittsburgh Penguins blir säljare innan deadline: “Lyssnar på bud”

ANNONS

Pittsburgh Penguins ser ut att missa slutspel trots satsningen inför säsongen. 
Då uppges general managern Kyle Dubas att göra förändringar i truppen, enligt TSN:s insider Pierre LeBrun kommer Pittsburgh bli säljare innan Trade Deadline om två veckor.
– Dubas lyssnar just nu på bud kring i princip alla i truppen förutom kärnspelarna, säger LeBrun i “Insider Trading”

Inför säsongen tog Kyle Dubas över som ny klubbpresident och general manager för Pittsburgh Penguins. Han genomförde då en satsning för att laget återigen skulle slåss i toppen av tabellen som bland annat innehöll att trejda till den svenske stjärnbacken Erik Karlsson

Men säsongen har inte blivit som Pittsburgh tänkt sig. 

Med 29 matcher kvar att spela så ligger Penguins näst sist i Metropolitan Division med 56 poäng på 53 matcher. De har då åtta poäng upp till Detroit Red Wings på den sista wild card-platsen i öst och nio poäng upp till Philadelphia Flyers som ligger på den sista slutspelsplatsen i Metropolitan.

Enligt TSN:s insider Pierre LeBrun så innebär det att laget nu ser ut att ge upp slutspelshoppet. Det kan då komma att se stora förändringar i Penguins trupp innan Trade Deadline om två veckor. 

Kyle Dubas lyssnar just nu på bud kring i princip alla i truppen förutom kärnspelarna. Det är ett stort antal spelare som han lyssnar på bud kring och exempelvis en av dem är Reilly Smith trots att han inte har utgående kontrakt, säger LeBrun i “Insider Trading” och fortsätter: 
– Han har ett år kvar på kontraktet med en lönetaksträff på fem miljoner dollar men han är en Stanley Cup-mästarna med mycket erfarenhet. Det är något som kommer att locka intresse från topplagen som utmanar om bucklan. 

Vad händer med svenskarna?: “Blir säljare”

En annan spelare som ryktas kunna lämna Pittsburgh är stjärnforwarden Jake Guentzel som vann Stanley Cup med klubben 2017 och har varit en bärande spelare för “Pens” i flera år. Han har utgående kontrakt med Penguins men befinner sig just nu på skadelistan. 

Det är oklart vad detta kommer att innebära för lagets svenskar. Erik Karlsson lär sitta säkert efter att ha trejdats till klubben inför säsongen men för Rickard Rakell, Marcus Pettersson och Magnus Hellberg kan det bli en annan situation. 

– Penguins kommer att bli säljare i någon mån fram till Trade Deadline den 8 mars, säger Pierre LeBrun.


TV: Det bästa från Erik Karlssons säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM