Kalmar HC vann mot Västervik
HockeyAllsvenskan

Kalmar avgjorde i förlängningen mot Västervik

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Kalmar avgöra den jämna matchen hemma mot Västervik i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Matchhjälte blev Andrew Vanderbeck, som gjorde det avgörande målet med bara 18 sekunder kvar att spela i förlängningen.

– Rätt bra ikväll. Vi tycker vi gör bra saker med pucken, ger varandra bra fart genom mittzon och hittar möjligheter. När resultatet ändå är jämnt gillar vi balansen i spelet när vi samtidigt trycker på framåt. Till slut ger det med sig, även om det dröjer till förlängningen före vi avgör, tyckte Kalmars tränare Viktor Tuurala, efter matchen.

Första perioden var jämn. Kalmar inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Markus Palmberg efter 1.43, men Västervik kvitterade genom Vaclav Karabacek i slutet av perioden. Västervik tog ledningen med 1-2 genom Victor Öhman efter 5.20 i andra perioden.

Kalmar kvitterade till 2-2 genom Markus Palmberg efter 11.11 av perioden. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 4.42 innan Kalmar också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Andrew Vanderbeck, framspelad av Theoklis Theocharidis och Teemu Väyrynen.

Det här var Kalmars elfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Västerviks tionde uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Kalmar nu ligger på åttonde plats. Västervik är på 14:e och sista plats.

På fredag 23 februari 19.00 spelar Kalmar hemma mot Mora, och Västervik hemma mot Almtuna.