Åseda vann mot Olofström
Hockeytvåan

Åseda klart för kval

Åseda har haft en bra säsong i Hockeytvåan södra vår herr, och är nu klart för kval. Det efter seger, 4-3 (1-1, 1-1, 2-1), på hemmaplan mot Olofström på onsdagen.

Olofströms assisterande tränare Torbjörn Viktorsson:

– Vi räckte inte riktigt till helt enkelt, utan säsongen tog slut. Jobbigt idag men när vi sammanfattar säsongen så är vi nöjda, målet var att hänga kvar i div 2, så en play off-plats hade varit bonus.

Eric Henriksson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 10.12 in i tredje perioden.

Segern var Åsedas sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden var jämn. Åseda inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Fabian Bohman efter 1.07, men Olofström kvitterade genom Ludwig Lönqvist i slutet av perioden. Åseda gjorde 2-1 genom Eric Henriksson efter 12.27 i andra perioden.

Med 2.54 kvar att spela av perioden kunde Kim Hofvander kvittera till 2-2 för Olofström. 9.25 in i tredje perioden nätade Olofströms Albin Henriksson på pass av Kim Hofvander och Linus Lindsjö och gav laget ledningen för Olofström.

9.38 in i perioden slog Eric Henriksson till återigen framspelad av Fabian Bohman och kvitterade för Åseda.

Efter 10.12 nätade Eric Henriksson ännu en gång framspelad av Fabian Bohman och avgjorde matchen.

Åsedas Fabian Bohman stod för ett mål och tre assists och Eric Henriksson gjorde tre mål.

Det här var Åsedas femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Olofströms tredje uddamålsförlust.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Åseda slutar på tredje plats, och Olofström på sjätte plats. Ett fint lyft i tabellen för Åseda som så sent som den 1 februari låg på nionde plats.