Mats Rosseli Olsen.
Foto: Bildbyrån
SHL

Mats Rosseli Olsen öppnar upp om hjärnskakningen: “Det är svårt och jobbigt”

ANNONS

Mats Rosseli Olsen har inte spelat ishockey på elva månader. 
Nu öppnar Frölundaforwarden upp om hjärnskakningen som har hållit honom borta från spel i nästan ett år. 
– Jag kan inte vara med och hjälpa laget, det är svårt och jobbigt, säger norrmannen till Göteborgs-Posten

Den 27 mars 2023 fick Mats Rosseli Olsen en smäll mot huvudet i den sjätte kvartsfinalen mellan Frölunda och Färjestad som ledde till ännu en hjärnskakning för norrmannen. 

Sedan dess har forwarden inte kunnat spela någon ishockey. 

Han var hoppfull om en comeback och började gå på is igen i september men efter att bakslag i november har Rosseli Olsen inte kunnat träna något mer med Frölunda HC

– Det är klart att det inte är kul, man vill ju spela hockey. Jag kan inte vara med och hjälpa laget, det är svårt och jobbigt, säger 32-åringen till Göteborgs-Posten

Rosseli Olsens vardag består nu endast av lättare träning på egen hand där han är i Göteborg på vardagarna och hemma i Norge på helgerna. Han har knappt kunnat se någon Frölundamatch på plats eller ens vara ute och äta på restaurang. Att ens vara ute bland folk är numera jobbigt för norrmannen efter den senaste hjärnskakningen. 

– Nu pratar jag bara om min upplevelse, alla är olika, men jag gör det som funkar och det jag orkar. Det är klart att det påverkar vad man gör i vardagen. Men nu har det gått elva månader, så jag har lite mer koll på vad jag orkar och när jag ska ta det lugnt.

“Min förhoppning är att jag ska kunna spela hockey igen”

När Mats Rosseli Olsen kan spela ishockey igen är det ingen som vet. Hans kontrakt med Frölunda löper ut efter säsongen och det är oklart hur framtiden ser ut för forwarden – och det kan han själv inte svara på heller. 

– Jag vet inte, det är många som har frågat det och jag … vad ska man säga? Det är lite svårt att se in i framtiden när man inte vet när man ska blir frisk. Man får bara se när det eventuellt finns ett annat val än det jag har nu. Jag får försöka ta det lugnt, så det blir bättre. När det eventuellt blir bra får jag se var jag är då och hur lång tid det har gått.

Även om det ser dystert ut för tillfället så vill norrmannen inte ge upp karriären. Han är fast besluten att återvända till isen igen. 

– Ja, det är klart att jag hoppas det. Men när det blir … det finns ingen som kan ge mig ett svar på det. Min förhoppning är att jag ska kunna spela hockey igen. Så gammal är jag inte, att jag ska behöva ge mig, om jag kan välja själv, säger Rosseli Olsen till GP

Mats Rosseli Olsen har totalt spelat 635 matcher i Frölunda vilket är sjunde mest i klubbens historia. Under sina år i klubben har han vunnit två SM-guld (2016 och 2019) samt tagit fyra CHL-titlar (2016, 2017, 2019 och 2020).


TV: Jaromír Jágrs #68 pensioneras i Pittsburgh

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL